Ingredients
6 tassetes mitjanes d'arròs
Glacé de Viande de peix.
2 cullerades de salsa de tomaca concentrada
2 rodanxes de salmó fresc, netes i tallades a daus
2 grapats de puntes d'espàrrecs verds ja bullits
Un dollet de Xerés olorós sec: Alfonso o Riu Vell
Oli
Preparació
S’encén el forn a tota potencia abans de començar. Posar a bullir el caldo
també a foc fort.
Poseu un generós xorroll d’oli en una cassola més bé
ampla perquè l'arròs no puge al final de la cocció més de 2 centímetres. Li afegiu la tomaca i després l'arròs i el sogregiu un poc, tenint en
compte que l'arròs s'amere bé de l'oli.
Tot seguit incorporeu el caldo que ha d'estar
ben bullint. No torneu a
moure’l i deixeu que l'arròs vaja
bullint i absorbint l'aigua.
En el moment en què vegem que el caldo s’acaba , o
que l'arròs s’unfla i es fan com
bambolletes en la superfície, repartiu els daus de salmó i les puntes
d'espàrrecs pel damunt i ho poseu tot al forn a tota potencia durant 20 minuts
exactes.
Després dels 20 minuts traeu l’arrós del forn i amb
una espumadora, removeu saltejant un poc l'arròs cap amunt, perquè es ventege i
perda humitat.
Repartiu-lo en els plats. Abans de servir, afegiu
unes gotetes del Xerés en cada un dels plats: una culleradeta d'olor, que fara
tremolar cada plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada