dimarts, 12 de juny del 2012

Arròs al forn amb salmó i espàrrecs verds a l'aroma de Xerés


Ingredients


6 tassetes mitjanes d'arròs
Glacé de Viande de peix.
2 cullerades de salsa de tomaca concentrada
2 rodanxes de salmó fresc, netes i tallades a daus
2 grapats de puntes d'espàrrecs verds ja bullits
Un dollet de Xerés olorós sec: Alfonso o Riu Vell
Oli

Preparació

S’encén el forn a tota potencia  abans de començar. Posar a bullir el caldo també a foc fort.

Poseu un generós xorroll d’oli en una cassola més bé ampla perquè l'arròs no puge al final de la cocció més de 2 centímetres.  Li afegiu la tomaca i després  l'arròs i el sogregiu un poc, tenint en compte que l'arròs s'amere bé de l'oli.

Tot seguit incorporeu el caldo que ha d'estar ben  bullint. No torneu  a moure’l  i deixeu que l'arròs vaja bullint i absorbint l'aigua.

En el moment en què vegem que el caldo s’acaba , o que l'arròs s’unfla  i es fan com bambolletes en la superfície, repartiu els daus de salmó i les puntes d'espàrrecs pel damunt i ho poseu tot al forn a tota potencia durant 20 minuts exactes.

Després dels 20 minuts traeu l’arrós del forn i amb una espumadora, removeu saltejant un poc l'arròs cap amunt, perquè es ventege i perda humitat.
           
Repartiu-lo en els plats. Abans de servir, afegiu unes gotetes del Xerés en cada un dels plats: una culleradeta d'olor, que fara tremolar cada plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada